Witajcie
W powietrzu czuć już nadchodzącą wiosnę, ale na wiosnę na talerzu przyjdzie nam jeszcze trochę zaczekać. Dlatego mój dzisiejszy wpis to garść recepturek odpowiednich na zimową jeszcze porę. Choć sezonowość kuchni zdarza się obecnie rzadko, bo markety oferują praktycznie wszystkie owoce i warzywa przez cały rok - ja staram się ją zachować. Pozasezonowe produkty nie wnoszą nic dobrego do naszej diety, transportowane w chłodniach z odległych zakątków świata tracą wartość i smak. Najlepszy plon to świeży plon pochodzący z lokalnych upraw. Dania makaronowe są zwykle oszczędne w składniki, warto zatem zadbać, by były one jak najlepszej jakości. Zapraszam na mój ranking past, nad każdym zdjęciem zamieściłam linka odsyłającego do posta z przepisem 😋
1. Makaron z czosnkiem i oliwą
2. Makaron z bottargą
3. Makaron z anchois
4. Makaron z mulami
5. Makaron z jarmużem i pomidorami
6. Makaron z łososiem
7. Makaron bolognese
8. Makaron carbonara
Pozdrawiam cieplutko
Ania
Makaron przyrządzam dość często. W tygodniu takie szybkie obiady są jak znalazł.Z reguły robię z pesto. Fajne to zestawienie różnych pomysłów na dania makaronowe. Chętnie wykorzystam je w najbliższym czasie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pesto z makaronem, zawsze staram się jak najwięcej zielonego wysiać do ogródka, żeby później mieć z czego je robić:) Pozdrawiam cieplutko i życzę pięknej niedzieli:)
UsuńŚwietny post!Ja uwielbiam makarony dlatego cieszę sie z przepisów, na pewno któryś zrobię.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam do korzystania:))) Pozdrawiam serdecznie:)
UsuńUwielbiam makarony pod każdą postacią:-) Twoje wyglądają bardzo smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło
To tak jak ja:D To najszybsze i najsmaczniejsze danie pod słońcem:) Pozdrawiam cieplutko!
UsuńPodemos acreditar que tudo que a vida nos oferecerá no futuro é repetir o que fizemos ontem e hoje. Mas, se prestarmos atenção, vamos nos dar conta de que nenhum dia é igual a outro. Cada manhã traz uma bênção escondida; uma bênção que só serve para esse dia e que não se pode guardar nem desaproveitar. Se não usamos este milagre hoje, ele vai se perder. Este milagre está nos detalhes do cotidiano; é preciso viver cada minuto porque ali encontramos a saída de nossas confusões, a alegria de nossos bons momentos, a pista correta para a decisão que tomaremos. Nunca podemos deixar que cada dia pareça igual ao anterior porque todos os dias são diferentes, porque estamos em constante processo de mudança.
OdpowiedzUsuńTo prawda, każdy dzień jest inny... cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest... Pozdrawiam:)
UsuńDraga Ania,
OdpowiedzUsuńInspirata postare, delicioasa de asemenea!
O duminica placuta iti doresc,
Mia
Parę przepisów w jednym poście to duże ułatwienie:)
UsuńPozdrawiam Mia i również życzę pięknej niedzieli:)
Aniu świetne zestawienie, chociaż ja na ogól robię w lato do słoików swoje sosy i po prostu teraz je zjadamy. A buraczki przyznaję, że mrożę starte i też wykorzystuję do makaronów.
OdpowiedzUsuńBuziaki
Gotowe sosy to duże ułatwienie w kuchni. U mnie jedynym sosem do makaronu, który robię do słoiczków jest sos pomidorowy... jednak w zeszłym roku nie udało mi się go zrobić:( Makaron najlepiej komponuje się jednak ze świeżymi produktami, dlatego letnie i jesienne jego wersje są najlepsze. Buziaczki serdeczne posyłam:)
UsuńIleż różnych smacznych makaronów! Ja bardzo lubię Carbonarę. Twoja smakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuńCarbonara jest bogata w składniki i przez to dość pożywna... idealna na ten czas:) Pozdrawiam cieplutko:)
UsuńHi , Ania how are you ???
OdpowiedzUsuńNice review of what has been previously posted for those who couldn't follow watching like me
By the way, every now and then I review some of your old posts
It does not make room for doubt that all the publications are valuable, so everyone who reads does not wish that it ends.
As for the publication today
About drying vegetables and fruits, of course, it's lose their nutritional value always, but I love peas very much. Sometimes at the end of March peas are scarce here, so I freeze them in the refrigerator with carrots.
I am fond of pasta and I love it with all its recipes, especially with the Béchamel sauce
And the famous recipe for pasta with Béchamel sauce in Egypt is
The pasta is settled and mixed with the Béchamel sauce in a bowl and a tray is brought and pasta is poured in it and a layer of pasta is made and then a layer of minced meat is put on it after that another layer of pasta is placed with the Béchamel sauce and then placed in the oven
Have you tried pasta with shrimp? i like it too
In general I felt hungry now, allow me to leave you now wishing you to have a happy time
please : stay healthy
Mahmoud
Hello, I'm fine, I hope you are fine too. It's nice that you read my old publications, I sometimes come back to them myself ... Your recipe for pasta with béchamel sauce is definitely great, but I prefer dishes no meat, but I love seafood :)
Usuńgreetings