Dla dwóch osób potrzebujemy:
- ok.200 g makaronu typu spaghetti
- mała główka czosnku
- oliwa ( 6 do 8 łyżek)
- posiekana natka pietruszki
- sól, pieprz
Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody, w tym czasie siekamy pietruszkę, miażdżymy praską czosnek i na trzy, dwie minutki przed końcem gotowania makaronu podgrzewamy na patelni oliwę z czosnkiem.Uwaga-czosnku nie smażymy, tylko podgrzewamy, aby wydobyć z niego wszystkie jego walory ;-) Odcedzamy makaron, przekładamy na patelnię, pieprzymy, solimy do smaku i posypujemy natką pietruszki. Gotowe! Prawda, że proste??? A jakie pyszne, mniam....
mniam mniam ;-)
OdpowiedzUsuńmmm zjadłabym :))
OdpowiedzUsuńSmacznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuń👌👌
OdpowiedzUsuń