Witajcie
W powietrzu czuć już nadchodzącą wiosnę, ale na wiosnę na talerzu przyjdzie nam jeszcze trochę zaczekać. Dlatego mój dzisiejszy wpis to garść recepturek odpowiednich na zimową jeszcze porę. Choć sezonowość kuchni zdarza się obecnie rzadko, bo markety oferują praktycznie wszystkie owoce i warzywa przez cały rok - ja staram się ją zachować. Pozasezonowe produkty nie wnoszą nic dobrego do naszej diety, transportowane w chłodniach z odległych zakątków świata tracą wartość i smak. Najlepszy plon to świeży plon pochodzący z lokalnych upraw. Dania makaronowe są zwykle oszczędne w składniki, warto zatem zadbać, by były one jak najlepszej jakości. Zapraszam na mój ranking past, nad każdym zdjęciem zamieściłam linka odsyłającego do posta z przepisem 😋
1. Makaron z czosnkiem i oliwą
2. Makaron z bottargą
3. Makaron z anchois
4. Makaron z mulami
5. Makaron z jarmużem i pomidorami
6. Makaron z łososiem
7. Makaron bolognese
8. Makaron carbonara
Pozdrawiam cieplutko
Ania