07.04.2017

Żurek w trzech odsłonach

Witam serdecznie
W końcu udało mi się zmobilizować do świątecznych porządków i tak odkurzając kuchenne szafki odkryłam w nich parę zapomnianych drobiazgów, między innymi patery do jajek 😃 Leżały sobie wciśnięte w kąt, zapomniane, niektóre jeszcze z cenami, chyba z zeszłorocznej wyprzedaży 😉 Ech, życie na dwa domy - nigdy nie wiem - co, gdzie?  Dobrze, że znalazłam je teraz, przydadzą się podczas Świąt Wielkanocnych, kiedy to jajko jest numerem jeden w menu. Może zaserwuję jaja faszerowane, albo gotowane do żurku i podane osobno... I tak na szybko, jako przerywnik w sprzątaniu zaaranżowałam trzy propozycje podania żurku z wykorzystaniem "odnalezionych"pater. Użyłam zasobów z moich kuchennych szafek. Z rzeczy nowych, kupionych na święta jest tylko srebrny królik z Home and You i drewniana forma do masła w kształcie baranka z garneczki.pl   Zdjęcia nie są najlepszej jakości, robiłam je telefonem....  W roli żurku występuje zupa krem z selera i gruszek... A oto moje aranżacje 😀

Rustykalna




Klasyczna




Glamour



Która odsłona żurku podoba Wam się najbardziej?

Pozdrawiam i życzę duuuużo słońca 🌞
        Ania