Witam :-) Jak Wam minął czwartek? Był bardzo tłusty? Były pączki? Muszę przyznać, że za nimi nie przepadam, ale tradycja, to tradycja! Zjadłam dwa, po drugim sama czułam się, jak pączek w maśle...Ponieważ jem je raz do roku, rozgrzeszam siebie ;-) Trochę na przekór tłuszczom, szczególnie utwardzanym (a fuj) upiekłam dzisiaj pyszne ciasto - bez jajek, bez mleka, bez proszku do pieczenia, na bazie pasty tahini (prażony sezam+oliwa) Ciasto pyszne, aromatyczne, wilgotne od gruszek...o smaku chałwy. Przepis znajdziecie na blogu Doroty mojewypieki.com Polecam :-)
27.02.2014
Słodki "tłusty czwartek"
Witam :-) Jak Wam minął czwartek? Był bardzo tłusty? Były pączki? Muszę przyznać, że za nimi nie przepadam, ale tradycja, to tradycja! Zjadłam dwa, po drugim sama czułam się, jak pączek w maśle...Ponieważ jem je raz do roku, rozgrzeszam siebie ;-) Trochę na przekór tłuszczom, szczególnie utwardzanym (a fuj) upiekłam dzisiaj pyszne ciasto - bez jajek, bez mleka, bez proszku do pieczenia, na bazie pasty tahini (prażony sezam+oliwa) Ciasto pyszne, aromatyczne, wilgotne od gruszek...o smaku chałwy. Przepis znajdziecie na blogu Doroty mojewypieki.com Polecam :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciasto robiłam w weekend, wyszło przepyszne!! Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuń