-15 dag kuskusu
-4 łyżki posiekanej natki pietruszki
-4 listki posiekanych listków mięty
-4 lub 5 dymek posiekanych razem ze szczypiorkiem
- 2 świeże ogórki
- 4 łyżki oliwy
- sok z dużej cytryny
- pieprz i sól
Kaszkę kuskus przyrządzić według przepisu na opakowaniu i wystudzić.Ogórek obrać i pokroić w drobną kosteczkę.Wszystkie składniki sałatki połączyć, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, schłodzić w lodówce i gotowe :-) Dzięki tej sałatce zaczęłam jeść kuskus, bo wcześniej jakoś za nim nie przepadałam :-)
tabuli w towarzystwie łososia pieczonego w folii, moja propozycja piątkowego obiadu :-) |
Pozdrawiam i życzę pogodnego weekendu...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz